Germania a produs mai puțină carne în 2020, dar mai multe alternative vegane

  • 16 Mai 2021 13:30
Germania a produs mai puțină carne în 2020, dar mai multe alternative vegane

Germana a produs mai puțină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar șnițelele și cârnații încă depășesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle, potrivit Agerpres.

Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creștere piața produselor care înlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producția de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni și vegani.

Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% față de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.

Producția a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanți adulți din Africa.

Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.

Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, și este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.

Statisticienii cred că scăderea producției de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forțate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare și a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaților, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus în discuție condițiile de viață și de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutați din țările est-europene, inclusiv din România, și angajați prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendința de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnații, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău