Germania a preluat 134 de refugiați ucraineni din Republica Moldova. Annalena Baerbock: Contracarăm astfel brutalitatea războiul cu umanitate

  • 26 Martie 2022 15:09
Germania a preluat 134 de refugiați ucraineni din Republica Moldova. Annalena Baerbock: Contracarăm astfel brutalitatea războiul cu umanitate

Primul zbor din podul aerian organizat de Germania pentru preluarea de refugiați ucraineni din Republica Moldova a fost efectuat vineri după-amiază, a anunțat sâmbătă Ambasada Germaniei la București. 

Potrivit sursei citate, 134 de refugiați au fost întâmpinați pe aeroportul din Frankfurt de ministrul federal de externe Annalena Baerbock și de ministrul federal de interne Nancy Faeser.

„Nu le putem reda celor care au aterizat astăzi la Frankfurt ceea ce au lăsat în urmă, oameni iubiți, căminul, viața cu care erau obișnuiți. Dar îi putem primi cu brațele deschise și să facem împreună tot ce trebuie pentru ca ei să găsească la noi un loc unde să fie în siguranță. Contracarăm astfel brutalitatea războiul cu umanitate”, a declarat Annalena Baerbock. 

Uniunea Europeană a semnat pe 17 martie un acord cu caracter juridic obligatoriu cu Republica Moldova privind cooperarea în materie de gestionare a frontierelor între polițiștii de frontieră moldoveni și Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău