Germania a oferit un generator și echipament medical unui centru de sănătate din Ștefan Vodă

  • 20 Ianuarie 2023 14:36
Germania a oferit un generator și echipament medical unui centru de sănătate din Ștefan Vodă

Germania a oferit un generator și echipament medical unui centru de sănătate din raionul Ștefan Vodă, aflat la frontieră, de serviciile căruia vor beneficia atât refugiații din Ucraina, cât și moldovenii. Lotul a fost transmis de către ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, care a venit să asigure Republica Moldova de solidaritatea Germaniei în gestionarea consecințelor războiului de agresiune al Rusiei asupra țării vecine Ucraina, transmite IPN.

„Moldovenii arată o disponibilitate uimitoare de a ajuta oamenii din Ucraina. Nici o țară nu a primit mai mulți refugiați proporțional cu populația sa. În același timp, ei simt puternic efectele agresiunii ruse. Rusia încearcă să destabilizeze și această fostă republică sovietică și să oprească cursul reformelor pro-europene. Dar Moldova nu este singură. Sunt aici astăzi pentru a asigura Moldova de continuarea sprijinului Germaniei. De sprijinul nostru vor beneficia atât refugiații, cât și locuitorii țării”, a menționat Svenja Schulze citată într-un comunicat de presă al Ambasadei Republicii Federale Germania la Chișinău.

Ca reacție la criza refugiaților și cea energetică, Ministerul federal al dezvoltării a lansat un pachet de sprijin pentru Moldova. Acesta include un volum total de 149 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro au fost promise în timpul vizitei. Pachetul include măsuri pentru reacția imediată la criză și pentru stabilizarea și dezvoltarea pe termen mediu a țării.

Anul trecut, peste 40 de instituții educaționale, spitale și centre pentru refugiați din Moldova au fost renovate sau dotate cu echipament nou datorită sprijinului Germaniei. De asemenea, au fost create oferte de ajutor și sprijin pentru refugiați și alte grupuri care au nevoie de protecție, a fost susținută integrarea refugiaților pe piața muncii. Fonduri adăugătoare vor fi puse la dispoziție pentru continuarea acestor activități în anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău