Germania a învins Scoția în meciul de deschidere de la Euro 2024

  • 15 Iunie 11:10
Germania a învins Scoția în meciul de deschidere de la Euro 2024

Echipa Germaniei a învins formația Scoției cu scorul de 5-1 (3-0), vineri seara, pe Football Arena din Munchen, în Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania până pe 14 iulie, transmite Agerpres.

Mannschaft, schipa națională de fotbal a Germanie, a început competiția cum nu se poate mai bine, rezolvând primul meci încă din prima repriză.

Florian Wirtz (10), Jamal Musiala (19), Kai Havertz (45+1 – penalty), Niclas Fullkrug (68) și Emre Can (90+3) au marcat pentru gazde, în timp ce autogolul lui Antonio Rudiger (87) a salvat onoarea scoțienilor.

Echipa antrenată de Julian Nagelsmann a controlat jocul de la un capăt la altul al meciului și a marcat după doar zece minute, prin Florian Wirtz, care a șutat din marginea careului, unde a fost găsit nemarcat de Kimmich.

Germania și-a dublat avantajul prin Jamal Musiala (19), servit de Havertz, după ce acesta fusese lansat în careu.

Gazdele au primit penalty (25), după o intervenție a lui Christie la Musiala, însă arbitrajul video a intervenit și a mutat faultul în afara careului, iar Gunn a reținut șutul expediat de Havertz (28).

Finalul primei reprize a pus capăt oricăror speranțe ale Scoției, după ce Porteous l-a faultat dur pe Gundogan, iar arbitrajul video a intervenit: scoțianul a fost eliminat, iar Germania a primit penalty, transformat de Havertz (45+1).

Germania s-a aflat la cârma jocului și după pauză, dar avantajul de pe tabelă i-a făcut pe jucătorii lui Nagelsmann să joace mai relaxat.

Rudiger l-a testat pe portarul Gunn cu un șut de la distanță (51), Wirtz a trimis peste poartă din demi-voleu (58), în timp ce Sane a irosit câteva situații favorabile (64, 83).

Niclas Fullkrug a marcat la doar cinci minute de la intrarea sa pe gazon (68), preluând mingea de care fusese deposedat Gundogan și șutând fără speranțe pentru Gunn.

Atacantul Borussiei Dortmund a crezut că a reușit dubla (76), dar golul său a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

Scoția a reușit să marcheze contrar cursului jocului și cu multă șansă, după o fază fixă: Robertson, fundașul lui Liverpool, a executat o lovitură liberă, Fullkrug și Tah nu au reușit să respingă, fundașul McKenna a reluat cu capul, iar mingea nu părea periculoasă pentru poarta lui Neuer, dar Rudiger s-a nimerit pe traiectorie și goalkeeper-ul nu a mai putut interveni (87).

Germania a marcat și al cincilea gol, unul superb, prin Emre Can, cu un șut din afara careului, la colț, la care portarul Gunn putea face mai mult (90+3). Mijlocașul Borussiei Dortmund era în vacanță săptămâna trecută, dar a fost convocat de urgență în urmă cu trei zile, după ce Aleksandar Pavlovic s-a îmbolnăvit.

În acest meci, Thomas Muller a bifat selecția sa cu numărul 130, egalându-l pe Lukas Podolski în clasamentul all-time al naționalei germane. Cele mai multe selecții au Lothar Matthaeus (150) și Miroslav Klose (137).

Pentru Christie și McTominay, meciul de la Munchen a fost selecția cu numărul 50, iar pentru Andy Robertson a fost pentru a 50-a oară când a fost căpitanul naționalei Scoției.

În celălalt meci din grupă se vor înfrunta echipele Ungariei și Elveției, sâmbătă, la Koln.

Următoarele meciuri din Grupa A se vor juca pe 19 iunie, Germania – Ungaria și Scoția – Elveția.

Citiții și: Astăzi începe Campionatul European de Fotbal: 24 de echipe, printre care și România, luptă pentru titlul de campioană a Europei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău