Germania a investit zeci de mii de euro într-o localitate din R.Moldova. Cele două proiecte vor fi lansate mâine

  • 17 Februarie 2020 17:37
Germania a investit zeci de mii de euro într-o localitate din R.Moldova. Cele două proiecte vor fi lansate mâine

Ambasadorul Germaniei în R. Moldova, Angela Ganninger, împreună cu primarul satului Mateuți, Angela Ursachi și primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov vor lansa mâine, 18 februarie, două proiecte: „Construcția unei fântâni arteziene” în satul Mateuți și „Pavarea drumurilor pietonale și construcția unui segment de iluminare stra-dală” în orașul Sîngerei.

Pe lângă săparea în Mateuți a fântânii vor fi construite o stație de pompare, o rețea de alimentare cu energie electrică și cu apă; la fel va fi achiziționat și echi-pament tehnologic. Implementarea va îmbunătăți condițiile de viață și va facilita accesul la apă de o calitate înaltă pentru întreaga localitate, inclusiv în instituțiile publice, potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei.
În Sîngerei au fost demontați pilonii existenți deteriorați și instalați alții noi pentru iluminarea stradală. De asemenea, au fost montate elemente de conexiune și iluminare led. Asfaltul exis-tent de pe trotuare a fost îndepărtat, bordurile demolate și trotuarele au fost pavate pe nou, fiind prevăzute cu borduri din piatră. Activitatea implementată face posibilă un acces mai ușor și sigur pentru cetățeni la primărie, gimnaziu, grădiniță și alte instituții publice importante.

Ambele proiecte au fost implementate în Republica Moldova în cadrul cooperării germane în comun cu FISM și Banca Germană pentru Reconstrucție. Întreaga măsură pentru edificarea fântânii a însumat o valoare de 63.000 Euro, din care 51.000 Euro din banii contribuabililor germani, care au fost puși la dispoziție prin intermediul Băncii Germane pentru Reconstrucție. Lucrările de construcție în Sîngerei au o valoare de 176.000 Euro, din care 111.000 Euro con-tribuție de la partea germană.
Începând cu anul 2003 Guvernul Federal susține orașele mici și satele din Republica Moldova, prin intermediul proiectului cadru „Infrastructura socială și eficiența energetică”, cu o valoare totală de 12 milioane Euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău