Germania a inclus Bulgaria și Croația pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

  • 24 Octombrie 2021 11:11
Germania a inclus Bulgaria și Croația pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Germania a inclus duminică Bulgaria și Croația pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, impunând o carantină de cel puțin cinci zile pentru persoanele care nu pot face dovada vaccinării sau trecerii prin boală și care sosesc pe teritoriul său din cele două țări, informează dpa, citat de AGERPRES.

Alte trei țări membre ale Uniunii Europene - România, Lituania și Slovenia - se află deja pe această listă supervizată de Institutul German Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor.

Europa se confruntă cu o creștere a numărului de contaminări și spitalizări - în unele cazuri o creștere ușoară, în dependență de țară - în condițiile în care vremea s-a răcit, iar campania de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară pe alocuri într-un ritm scăzut.

Pe plan global, circa 70 de țări sunt incluse de Germania pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat. Orice persoană care nu poate face dovada vindecării de pe urma COVID-19 sau a vaccinării cu schemă completă și care se întoarce din aceste țări în Germania trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. Această perioadă poate fi scurtată dacă ele prezintă un test negativ după cinci zile.

Alături de Bulgaria și Croația, pe listă au mai fost adăugate Singapore și Congo. Totodată, Kenya, Kosovo, Irak și Honduras au fost scoase de pe această listă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău