Germania a început să consolideze adăposturile subterane și să facă rezerve de criză în caz de război

  • 09 Aprilie 2022 12:54
Germania a început să consolideze adăposturile subterane și să facă rezerve de criză în caz de război

Germania a început consolidarea adăposturilor sale subterane și constituirea de stocuri de criză în caz de război, relatează sâmbătă ziarul Welt am Sonntag, care îl citează pe ministrul de interne al țării.

După decenii de uzură a forțelor armate germane, războiul Rusiei din Ucraina a dus la o schimbare majoră de politică, cancelarul german Olaf Scholz promițând să crească cheltuielile pentru apărare și să injecteze 100 de miliarde de euro în armată.

De asemenea, guvernul de la Berlin are în vedere modernizarea sistemelor de adăposturi publice și va crește cheltuielile pentru protecția civilă, a declarat ministrul de interne Nancy Faeser.

„În prezent, în Germania există 599 de adăposturi publice. Vom verifica dacă am putea moderniza mai multe astfel de sisteme. În orice caz, dezmembrarea a încetat”, a declarat Nancy Faeser pentru Welt am Sonntag, potrivit Agerpres.

Germania lucrează la noi concepte pentru a consolida parcările subterane, stațiile de metrou și subsolurile pentru a deveni posibile adăposturi, a precizat ea, adăugând că guvernul a acordat statelor federale 88 de milioane de euro pentru instalarea de noi sirene.

„Dar în ceea ce privește acoperirea la nivel național, nu suntem nici măcar aproape”, a adăugat Faeser.

Țara va constitui, de asemenea, stocuri de criză cu provizii, inclusiv echipamente medicale, îmbrăcăminte de protecție, măști sau medicamente, a mai spus ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău