Germania a cea mai mare incidență a infecțiilor cu coronavirus din ultimele cinci luni

  • 23 Octombrie 2021 15:14
Germania a cea mai mare incidență a infecțiilor cu coronavirus din ultimele cinci luni

Germania a înregistrat sâmbătă cea mai mare incidență a infecțiilor cu coronavirus, de la jumătatea lunii mai până astăzi, atingând pragul de 100 de cazuri de infecție la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, indicator ce a fost cândva etalon pentru instituirea unei carantine stricte, scrie Rador.

Ministrul sănătății Jens Spahn, a afirmat că Germania ar putea gestiona situația mult mai bine acum, datorită vaccinării, dar a precizat că măsuri precum purtarea măștilor și limitarea activității în interior pentru persoanele nevaccinate vor rămâne în vigoare până anul viitor, în primăvară.

Rata de incidență pe șapte zile – indicator folosit până în august, pentru a se decide dacă se impun sau nu restricții mai stricte pentru COVID-19 – a fost sâmbătă de 100, în creștere față de cele 95 de cazuri de vineri, a transmis Institutul pentru boli infecțioase Robert Koch (RKI). Sâmbătă au fost raportate alte 15.145 de noi infecții, cu 4.196 mai multe decât sâmbăta trecută, a precizat RKI, și alte 86 de decese pe fondul COVID, bilanțul național cumulat al deceselor asociate infecției ajungând la 95.077.

Această creștere a incidenței se constată în contextul în care liderii celor 16 landuri discută cum să procedeze după ce starea de urgență la nivel național va expira pe 25 noiembrie, ceea ce înseamnă că restricțiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar. Ministrul Spahn a anunțat sâmbătă că ar trebui să fie posibilă ridicarea stării de urgență, respectându-se în continuare regulile care impun purtarea măștii și dovada vaccinării, recuperare sau un rezultat negativ al testului pentru accesul în majoritatea spațiilor publice interioare. "Evident, putem face față mult mai bine unei incidențe mai mari, unui număr mai mare de infecții fără a supraîncărca sistemul de sănătate, pentru că atât de mulți sunt deja vaccinați", a declarat Spahn într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.

"Această trecere de la o stare de urgență la o stare de precauție specială și la o stare de normalitate, probabil în primăvară, dacă nu există o variantă nouă, este, cred, și una care dă încredere." Cu toate acestea, dl Spahn a menționat că părți din Germania cu rate mai scăzute de vaccinare - cum ar fi Saxonia și Thueringen - se confruntă deja cu presiuni asupra spitalelor din cauza creșterii numărului de infecții. Aproximativ 66% dintre rezidenții germani sunt vaccinați cu schema copmpletă, comparativ cu 63,3% dintre locuitori din Uniunea Europeană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău