Germania a atins vineri pragul de 1 milion de persoane testate pozitiv la noul coronavirus

  • 27 Noiembrie 2020 10:02
Germania a atins vineri pragul de 1 milion de persoane testate pozitiv la noul coronavirus

Germania, lovită de al doilea val al epidemiei de COVID-19, a atins vineri pragul de 1 milion de persoane testate pozitiv la noul coronavirus, într-o Europă ce relaxează cu prudență restricțiile, notează vineri AFP, potrivit Agerpres.

Germania a fost considerată mult timp unul dintre exemplele din Europa pentru modul de gestionare a epidemiei.

Însă al doilea val al epidemiei ar putea deturna acest final de an, vineri dimineață fiind înregistrate în total 1.006.394 de cazuri (cu 22.806 noi cazuri în ultimele 24 de ore) și 15.586 decese (dintre care 426 în ultima zi), ceea ce va face ca țara să prelungească până la începutul lui ianuarie restricțiile, printre care închiderea barurilor și a restaurantelor și limitarea numărului de participanți la reuniunile private.

''Trebuie să facem eforturi în continuare, numărul de noi cazuri zilnice încă se situează la un nivel extrem de ridicat'', a declarat miercuri seară cancelarul german Angela Merkel, după peste șapte ore de discuții cu liderii celor 16 landuri ale țării.

Este de așteptat ca Berlinul să-i solicite Uniunii Europene interzicerea până la 10 ianuarie a sejururilor în stațiunile pentru sporturi de iarnă, locuri propice propagării noului coronavirus.

La nivel mondial, de la începutul pandemiei au fost consemnate oficial peste 60 milioane de cazuri de COVID-19 și aproximativ 1,4 milioane de persoane au decedat din cauza acestei boli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău