Germania a aprobat controversatele exporturi militare către Arabia Saudită

  • 12 Aprilie 18:55
Germania a aprobat controversatele exporturi militare către Arabia Saudită

Consiliul Federal de Securitate al Germaniei a aprobat livrările de componente militare către Franţa pentru eventuala lor vânzare către Arabia Saudită, la două săptămâni după relaxarea restricţiilor asupra exporturilor militare către regatul saudit, a anunţat vineri ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, informează agenția dpa, citată de Agerpres.

Potrivit unei scrisori a lui Altmaier adresată Comisiei pentru Economie din Parlamentul german, Consiliul pentru Securitate, care s-a întrunit în secret, a aprobat nouă livrări de componente către şase ţări.

După ce a impus o interdicţie totală asupra exporturilor militare către Arabia Saudită în noiembrie, la sfârşitul lunii trecute guvernul german a relaxat restricţiile asupra livrărilor de componente militare către ţări care fac exporturi către Arabia Saudită. Decizia a urmat unor proteste exprimate de Franţa şi de Marea Britanie.

Parisul şi Londra s-au plâns că interdicţia Berlinului asupra vânzărilor de arme către Arabia Saudită afectează în special proiectele comune şi împiedică exportul de arme produse cu componente germane.

Interdicţia asupra produselor sută la sută germane rămâne în vigoare până la sfârşitul lui septembrie. Această interdicţie a fost impusă după asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în octombrie, având legătură şi cu implicarea Arabiei Saudite în războiul civil din Yemen.

De asemenea, au fost acordate trei permise de exporturi către Emiratele Arabe Unite (EAU), implicată la rândul său în conflictul din Yemen, se mai spune în scrisoarea lui Altmaier.

În luna martie anul trecut, coaliţia guvernamentală germană a impus o interdicţie parţială asupra exporturilor de arme către ţările implicate în conflict, exceptând exporturile care au fost deja convenite.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chişinău
17,12 °C
cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,22 m/s
Sun
22 °C
Mon
24 °C
Tue
21 °C
Wed
18 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 21 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0000
USD 17.6166 -0.0000
RON 4.1748 -0.0000
UAH 0.6762 -0.0000
RUB 0.2797 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău