Germania | 18 polițiști răniți în cadrul protestului față de restricțiile impuse din cauza COVID-19 de la Berlin

  • 02 August 2020 09:21
Germania | 18 polițiști răniți în cadrul protestului față de restricțiile impuse din cauza COVID-19 de la Berlin

Un număr de 18 ofițeri de poliție au fost răniți în acțiunea de dispersare a mitingului de protest organizat sâmbătă la Berlin împotriva măsurilor impuse de autorități pentru a opri răspândirea noului coronavirus, conform anunțului făcut pe Twitter duminică dimineața de poliția din Berlin, informează dpa.

Trei polițiști au fost internați.

Poliția berlineză i-a obligat să coboare de pe scenă pe organizatorii evenimentului la care au participat aproximativ 20.000 de persoane pe motiv că nu au reușit să asigure respectarea măsurilor de siguranță. Majoritatea participanților nu purtau măști de protecție și nu respectau distanțarea socială.

Poliția berlineză a mai informat că a desfășurat sâmbătă 1.100 de ofițeri pentru a monitoriza evenimentul și a dispersa mulțimea. 

Poliția berlineză a dispersat un miting de protest împotriva măsurilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului și i-a obligat să coboare de pe o scenă pe organizatori, în cadrul eforturilor de a întrerupe evenimentul, relatează sâmbătă dpa.

Poliția a dat jos de pe scenă mai mulți organizatori, în strigătele și huiduielile participanților la manifestație, folosind de asemenea forța fizică când o persoană a refuzat să se conformeze.

Poliția a întrerupt evenimentul, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv că organizatorii nu au asigurat reglementările de siguranță cerute. Majoritatea participanților la eveniment nu purtau măști de protecție și nu respectau distanțarea socială.

 

 Foto: (c) FELIPE TRUEBA/EPA


Când participanții au fost opriți să meargă mai departe, poliția le-a declarat că ei comit delicte, ceea ce a dus la alte țipete și huiduieli.

Germania: Poliția din Berlin a anunțat pe Twitter că 'a depus plângere' contra organizatorului manifestației.

 

ORA 18:04  Germania: Poliția din Berlin a anunțat pe Twitter că 'a depus plângere' contra organizatorului manifestației

 

 

Poliția din Berlin, care folosind megafoane a cerut în mod repetat manifestanților să respecte distanțarea, a anunțat pe Twitter că "a depus plângere" contra organizatorului evenimentului din cauza "nerespectării regulilor de igienă", relatează sâmbătă France Presse.


Mai mulți contramanifestanți, inclusiv un grup de așa-numiți "bunici împotriva extremei drepte", i-au insultat pe militanți numindu-i "naziști".

 

  Foto (c) FELIPE TRUEBA/EPA


Motto-ul manifestației, "Ziua Libertății", este de asemenea titlul unui film al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl despre conferința partidului lui Adolf Hitler NSDAP în 1935.

Mai mulți politicieni au criticat mobilizarea. Saskia Esken, șefa social-democraților, partid minoritar în coaliția guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe acești "Covidiots".

"Fără distanțare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar și succesul nostru împotriva pandemiei și pentru redresarea economiei, a educației și a societății. Iresponsabil!", a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU în parlamentul landului Brandenburg, a estimat pe aceeași rețea socială: "încă 1.000 de noi infecții pe zi, iar la Berlin sunt demonstrații împotriva măsurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurdități periculoase".

În timp ce Germania a fost până acum în mare parte scutită de pandemie, care a făcut mai puțin de 9.200 de victime, autoritățile sunt alarmate de creșterea din nou a numărului de infecții în ultimele săptămâni.

Sâmbătă, numărul de noi infecții a crescut cu 955 față de ziua precedentă, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai, potrivit Institutului de sănătate Robert Koch.

Mii de manifestanți ostili măsurilor de restrângere a libertăților pentru a combate COVID-19 au mărșăluit pașnic sâmbătă după-amiază în centrul Berlinului.

Estimați de poliție la aproximativ 15.000, numărul demonstranților a fost mult mai mic decât 500.000, cifra anunțată de organizatorii acestei mobilizări intitulate "Sfârșitul pandemiei - Ziua Libertății".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău