Germania: Predicator islamist, arestat sub acuzația că recrutează combatanți

  • 15 Decembrie 2015 17:22
Germania: Predicator islamist, arestat sub acuzația că recrutează combatanți

Un predicator german islamist a fost arestat marți, 15 decembrie, în Germania pentru că recruta luptători pentru o grupare militantă din Siria și pentru că achiziționa și livra echipamente militare, a anunțat Procuratura Federală, potrivit Reuters.

Sven Lau, 35 de ani, este suspectat că recruta germani care locuiau în orașul Dusseldorf sau în împrejurimi pentru a lupta în străinătate și se consideră că el a reușit să recruteze deja doi combatanți, a precizat Procuratura într-un comunicat.

Sute de germani au părăsit țara pentru a se alătura grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria începând din 2012, a precizat Ministerul de Interne.

Lau este membru al aripii unui grup intitulat Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (Brigada Muhajireen) despre care procurorii spun că susține SI.

Ministerul de Interne de landul Renania de Nord-Westfalia, unde a fost arestat Lau, a precizat că el sprijinea o organizație 'teroristă' în străinătate sub acoperirea că oferă ajutor umanitar.

Ministrul de interne din respectivul land, Ralf Jaeger, a declarat că Lau era considerat un lider în rândul grupurilor salafiste din Germania, despre care a spus că încurajează tineri să se alăture grupărilor jihadiste din Irak și Siria.

Predicatorii salafiști au folosit propagandă care glorifică violența și au radicalizat tineri susținând că ajută persoane în suferință, a mai spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău