Germania: Percheziții la Bremen vizând o grupare interzisă

  • 16 Februarie 2016 16:04
Germania: Percheziții la Bremen vizând o grupare interzisă

Poliția germană a întreprins marți, 16 februarie, o serie de percheziții la Bremen, în nordul țării, în cadrul unei anchete vizând o grupare salafistă aflată sub investigație de mai multe luni, transmite DPA.

Circa 200 de polițiști au participat la perchezițiile desfășurate în 12 apartamente și două sedii asociate cu Organizația Islamică din Bremen, declarată marți în afara legii, a declarat Ulrich Maeurer, ministrul de interne al landului Bremen.

Organizația este considerată succesoare a unei alte grupări salafiste interzise în anul 2014. Salafismul este o mișcare ultraconservatoare în interiorul islamului sunnit, bazată pe o interpretare strictă a legii islamice sharia.

Conform unui purtător de cuvânt al poliției, din cele 44 de persoane găsite la locurile percheziționate, 10 se află în prezent sub investigația serviciului de informații interne (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV).

Au fost confiscate telefoane mobile, calculatoare și hard-diskuri externe, care vor fi verificate pentru găsirea de probe în sprijinul anchetei, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Douăzeci și una de persoane asociate cu gruparea interzisă în 2014 au jurat credință organizației jihadiste Statul Islamic, care controlează regiuni din Irak și din Siria, a indicat Ulrich Maeurer.

Liderul grupării urmează să fie pus în libertate în această lună, după ce a ispășit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că autoritățile sunt pregătite să-l monitorizeze după eliberare.

În Germania, toate organizațiile care propovăduiesc salafismul se află sub supravegherea serviciului de informații interne. În iunie 2015, în această țară erau consemnați 7.500 de salafiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău