Germania: Autoritatea de trafic aerian propune o tehnologie nouă

  • 15 Aprilie 2015 16:57
Germania: Autoritatea de trafic aerian propune o tehnologie nouă

Autoritatea de control al traficului aerian din Germania (Deutsche Flugsicherung) le-a cerut companiilor aeriene să ia în considerare introducerea unei noi tehnologii.

Aceasta ar urma să permită persoanelor aflate la sol să preia comanda de la distanță a unui avion de pasageri și să îl aterizeze în siguranță, relatează miercuri, 15 aprilie, Reuters.

Propunerea face parte din răspunsul dat unei întrebări adresate de Germanwings după ce, la 24 martie, un avion al acestei companii având 150 de persoane la bord a fost prăbușit intenționat de către copilotul Andreas Lubitz, într-o zonă muntoasă din sud-estul Franței. Toate persoanele aflate în avion au decedat.

''Trebuie să ne gândim să depășim tehnologia actuală'', a spus șeful Deutsche Flugsicherung, Klaus Dieter Scheurle, într-o conferință de presă.

Un sistem care să permită persoanelor aflate la sol să preia comanda de la distanță a unui avion de pasageri ar putea fi utilizat într-o situație de urgență pentru aterizarea în siguranță a aparatului de zbor, a menționat el.

''Nu aș spune totuși că este cea mai simplă soluție'', a afirmat Klaus Dieter Scheurle, adăugând că o astfel de tehnologie ar putea fi implementată doar în următorul deceniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău