Georgienii refuză să ajungă precum rușii. Protestele se amplifică la Tbilisi: „În fiecare zi, până la victorie"

  • 08 Martie 2023 17:19
Georgienii refuză să ajungă precum rușii. Protestele se amplifică la Tbilisi: „În fiecare zi, până la victorie

Principalul partid de opoziție din Georgia a făcut apel la manifestații din nou miercuri la Tbilisi împotriva proiectului de lege controversat privind mass-media și ONG-urilor.

"De la ora 15.00, georgienii se vor aduna pe Bulevardul Rustaveli, iar acest lucru va continua în fiecare zi (...) până la victorie", a declarat Nika Melia, figură a Mișcării Naționale Unite (MNU), o formațiune de opoziție creată de fostul președinte Mihail Saakașvili, aflat în prezent în închisoare, scrie ziare.com.

Poliția georgiană a arestat cel puțin 66 de persoane în timpul manifestațiilor de marți, din capitala Tbilisi, împotriva unei legi controversate privind media și ONG-urile, au anunțat miercuri autoritățile acestei țări din Caucaz, citate de France Presse.

Mii de georgieni au ieșit pe străzile din centrul capitalei Tbilisi după ce parlamentul a adoptat în primă lectură o controversată lege referitoare la „agenții străini”, despre care criticii, inclusiv SUA și UE, spun că va avea un impact negativ asupra libertăților în țara din Caucazul de Sud.

Poliția s-a confruntat cu protestatarii la sfârșitul zilei de 7 martie în fața clădirii parlamentului, după ce manifestanții au blocat bulevardul Rustaveli, unii protestatari strigând „Jos legea rusă!”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău