Georgia: Proprietarul apartamentului în care se ascundea Saakașvili, reținut de autorități

  • 02 Octombrie 2021 15:33
Georgia: Proprietarul apartamentului în care se ascundea Saakașvili, reținut de autorități

Ministrul georgian de interne, Mamuka Celidze, a anunțat, sâmbătă, arestarea proprietarului apartamentului din Tbilisi în care se ascundea fostul președinte Mihail Saakașvili, care a fost reținut în cursul zilei de vineri. Potrivit lui Celidze, fostul președinte Saakașvili, aflat în urmărire națională, a fost reținut într-un apartament din districtul Gldani-Nadzaladevi din Tbilisi, scrie Rador.

„Oamenii legii au desfășurat o operațiune specială pentru a-l reține în secret pe Saakașvili, pentru a exclude o confruntare la nivelul societății și apariția unei posibile destabilizări" - a precizat ministrul georgian de interne. Potrivit acestuia, Ministerul de Interne din Georgia investighează trecerea ilegală a frontierei de către fostul președinte Mihail Saakașvili.

Mihail Saakașvili anunțase la începutul acestei săptămâni că intenționează să ia avionul spre țara sa natală, unde pe 2 octombrie au loc alegeri locale, în pofida faptului că era amenințat cu închisoarea. Fostul președinte susținea că vrea să ajute la „salvarea țării".

Pe 1 octombrie, Saakașvili a publicat pe o rețea socială o înregistrare video, în care susținea că se afla deja la Batumi. Autoritățile georgiene au negat inițial faptul că Saakașvili ar fi intrat pe teritoriul țării, însă, ulterior, Ministerul de Interne a anunțat reținerea acestuia.

Împotriva lui Mihail Saakașvili există mai multe dosare penale deschise de justiția georgiană. În 2018, o instanță din Tbilisi l-a condamnat în lipsă pe Saakașvili la trei ani de închisoare, declarându-l vinovat într-un dosar de abuz de putere, legat de depășirea atribuțiilor funcției de șef de stat. În plus, autoritățile din Georgia i-au retras lui Sakașvili cetățenia georgiană, acesta fiind acum doar cetățean ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău