Georgia | Listă lungă de 25 de candidați, înscriși în cursa pentru Președinție

  • 24 Septembrie 2018 14:30
Georgia | Listă lungă de 25 de candidați, înscriși în cursa pentru Președinție

25 de persoane s-au înscris în cursa electorală care va da noul președinte al Georgiei, pe data de 28 octombrie 2018 - a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale din această țară, Anna Mikeladze.

Potrivit acesteia, 19 din 25 de candidați sunt reprezentanți ai unor partide politice, iar șase sunt membri ai unor grupuri de inițiativă. Pentru a obține permisiunea de a participa la alegeri, fiecare candidat la președinție trebuie să depună semnături din partea a cel puțin 25.923 de alegători.

"În total, 46 de persoane și-au depus candidatura la prezidențiale, însă Comisia Electorală Centrală din Georgia a acceptat doar 25 de cereri, ceilalți candidați fiind respinși din diverse motive juridice" - a explicat Mikeladze.

Printre cei acceptați în cursa prezidențială se află fostul ministru de externe Salome Zurabișvili, candidat independent, susținut de partidul de guvernământ "Visul georgian", fostul șef al diplomației Grigol Vașadze, din partea partidului de guvernământ "Mișcarea Națională Unită", liderul Partidului Laburist din Georgia, Șalva Natelașvili, și candidatul partidului "Georgia europeană", David Bakradze.

Actualul președinte al Georgiei, Georgi Margvelașvili, nu candidează pentru un nou mandat.

sursa: rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău