George Tsereteli: Oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului pot vedea deja îmbunătățiri și treptat să conștientizeze că viitorul lor este interconectat

  • 27 Iunie 2018 12:27
George Tsereteli: Oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului pot vedea deja îmbunătățiri și treptat să conștientizeze că viitorul lor este interconectat

Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, deputatul din Georgia, George Tsereteli, a lăudat recentele realizări în procesul de reglementare transnistreană și a încurajat Chișinăul și Tiraspolul să susțină ritmul de progres în următoarele luni pentru a crea condițiile necesare pentru o soluționare cuprinzătoare și pașnică a conflictului.

„În rezultatul acestor înțelegeri, oamenii de pe ambele maluri ale râului Nistru pot vedea deja îmbunătățiri tangibile în viața lor de zi cu zi și treptat să conștientizeze că viitorul lor este interconectat. De asemenea, aceste rezultate concrete demonstrează că atât Chișinăul, cât și Tiraspolul pot beneficia reciproc de acest proces”, a declarat George Tsereteli, potrivit unui comunicat al Misiunii OSCE în R. Moldova.

În altă ordine de idei, Președintele Adunării Parlamentare a OSCE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la anularea alegerilor primarului municipiului Chișinău și la efectul negativ al acestui fapt asupra încrederii publicului în instituțiile și procesele democratice, subliniind necesitatea consolidării supremației legii și a independenței sistemului judiciar.

George Tsereteli se va afla, în vizită, în R. Moldova până mâine, 28 iunie. Oficialul a avut întrevederi cu reprezentanții instituțiilor de stat de la Chișinău și, de asemenea, a efectuat vizite la Tiraspol și Comrat unde a discutat cu reprezentanții administrației din regiune. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău