George Soros s-a răzgândit: investește în criptomonede

  • 07 Aprilie 2018 14:27
George Soros s-a răzgândit: investește în criptomonede

George Soros a afirmat în ianuarie că monedele virtuale sunt o bulă speculativă, dar compania familiei sale, Soros Fund Management, care administrează active de 26 de miliarde de doari, intenționează să tranzacționeze criptomonede, relatează News.ro

Adam Fisher, care coordonează macroinvestițiile companiei Soros Fund Management, a obținut în ultimele luni aprobările interne pentru a tranzacționa monede virtuale, dar nu a făcut încă plasamente, potrivit unor persoane apropiate situației.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze.

Soros a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că monedele digitale nu pot funcția ca niște monede reale din cauza volatilității lor ridicate. El nu a anticipat însă scăderea acestora, pe care unii analiști au prognozat-o la momentul respectiv.

„Atâta timp cât dictaturile sunt în creștere, rezultatele vor fi diferite, pentru că liderii țărilor respective vor recurge la bitcoin pentru a-și crea un cuib în străinătate”, a spus Soros pe 25 ianuarie.

Între timp, bitcoin s-a depreciat cu 41%, iar unii investitori pun sub semnul întrebării avantajele aduse de tranzacțiile cu moneda virtuală.

Fostul manager de fonduri de hedging Mike Novogratz a renunțat în decembrie la un plan de a lansa un fond pentru criptomonede și și-a reorientat atenția asupra înființării unei bănci comerciale cu activități concentrate pe criptomonede și investiții bazate pe tehnologii asociate.

Și alți manageri de investiții au recurs la plasamente în monede digitale, pe fondul declinului profiturilor fondurilor lor de hedging. John Burbank, care a închis principalul său fond anul trecut, intenționează să atragă 150 de milioane de dolari pentru două fonduri cu investiții în monede digitale.

Compania sa Passport Capital a înființat fondurile în ianuarie și a atras majoritatea investițiilor de la companii care administrează averi de familie și alți investitori bogați.

Miliardarul Alan Howard a făcut anul trecut plasamente considerabile în criptomonede, separat de compania sa, și intenționează să mărească aceste investiții făcute din averea sa personală.

Soros a investit deja, în mod indirect, în criptomonede. În trimestrul patru, compania sa a constituit o participație la Overstock.com, devenind al treilea cel mai mare acționar la compania de comerț electronic cu discount. În august 2017, Overstock.com a devenit primul retailer important care acceptă monede digitale. Compania  a mai planificat să înființeze o platformă de tranzacționare a criptomonedelor și să ofere monede digitale care să fie tranzacționate pe platforma respectivă.

În luna martie, Overstock.com a anunțat că Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare investighează platforma propusă spre înființare. Acțiunile companiei au scăzut cu 40% în urma anunțului.

Probabilitatea ca autoritățile de reglementare să supravegheze tot mai strict activele digitale este în creștere. Bănci centrale din toată lumea investighează beneficiile și riscurile criptomonedelor, în timp ce autoritatea de reglementare din Coreea de Sud, una dintre cele mai active piețe pentru bitcoin, limitează tranzacțiile, din cauza acuzațiilor de fraudă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău