George Soros finanțează în Marea Britanie o campanie anti-Brexit

  • 08 Februarie 2018 15:46
George Soros finanțează în Marea Britanie o campanie anti-Brexit

Miliardarul american de origine ungară George Soros a donat 400.000 de lire (453.000 euro) unei organizații pro-UE care încearcă să influențeze votul deputaților britanici privind acordul final asupra Brexitului, a anunțat joi președintele acestei organizații, relatează AFP.

„Prin intermediul fundațiilor sale el a contribuit cu 400.000 de lire”, a declarat fostul ministru britanic Mark Malloch-Brown, președinte al organizației Best for Britain, acuzat de cotidianul conservator și pro-Brexit Daily Telegraph că 'complotează pentru a zădărnici Brexitul.

Potrivit ziarului citat, această 'campanie de schimbare a cursului Brexitului' va fi lansată la scară națională în februarie cu scopul de a „conduce la un al doilea referendum pentru a obține menținerea Regatului Unit în Uniunea Europeană”.

„Sunt mulți oameni frustrați' de Brexit, a declarat joi la BBC Mark Malloch-Brown. Această campanie este menită să 'mobilizeze opinia publică în favoarea menținerii Regatului Unit în UE pentru a aduce la cunoștință deputaților această schimbare în opinia publică atunci când parlamentul va vota” asupra acordului final privind Brexitul.

La Forumul Economic Mondial de la Davos, de luna trecută, George Soros a apreciat că premierul britanic Theresa May nu va rămâne mult timp la putere și a afirmat că britanicii nu au fost informați în legătură cu consecințele financiare ale Brexit-ului.

Situația economică actuală nu este atât de grea pe cât s-a prevăzut, ei trăiesc cu speranță, dar pe măsură ce moneda se depreciază și inflația va fi forța motrice, aceasta va antrena o scădere a nivelului de trai', a apreciat el

„Va lua ceva timp, dar când se va întâmpla acest lucru ei vor realiza că au mai puțin ca înainte pentru că salariile nu vor crește la fel de repede cum crește costul vieții”, a declarat miliardarul american.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău