Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui Eurovision 2025

  • 19 Iulie 19:29
Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui Eurovision 2025

SSR, grupul public elvețian de radiodifuziune, a anunțat vineri, că Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui a 69-a ediție a show-ului TV Eurovision. Zurich și Berna, care, de asemenea, au depus oferte, nu au fost selectate, relatează News.ro.

Presa elvețiană, citată de sursă, relatează că ofertele din Geneva, Basel, Zurich și Berna au fost examinate pe baza unor criterii foarte precise, printre care locurile disponibile, transportul public, măsurile de securitate prevăzute, bugetul și capacitatea hotelieră.

Site-ul oficial Eurovision precizează că au avut loc vizite la fața locului. Geneva și Basel vor trebui să își dezvolte în continuare ofertele pentru a fi selectate ca orașe gazdă; decizia finală fiind așteptată la sfârșitul lunii august.

Mass-media elvețiene citează un studiu realizat de Universitatea din Liverpool, conform căruia concursul a generat nu mai puțin de 62 de milioane de euro pentru orașul englez atunci când a găzduit evenimentul în 2023.

Această ediție elvețiană urmează victoriei țării la evenimentul din acest an de la Malmö (Suedia). Artistul Nemo a câștigat cu melodia „The Code”. Elveția a găzduit prima ediție a Eurovision în 1956 la Lugano, apoi la Lausanne în 1989, după victoria cântăreței canadiene Céline Dion, care reprezentase țara în anul precedent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
22
Sun
21
Mon
22
Tue
23
Arhivă Radio Chișinău