Generalul american Ben Hodges anunță că ”HIMARS va trage curând din Herson”, apoi ”începe eliberarea Crimeei”

  • 13 Noiembrie 2022 15:44
Generalul american Ben Hodges anunță că ”HIMARS va trage curând din Herson”, apoi ”începe eliberarea Crimeei”

Generalul american în retragere Ben Hodges anunță, printr-un mesaj publicat duminică, pe Twitter, că ”HIMARS va trage curând din Herson”, apoi ”începe eliberarea Crimeei”.

 ”HIMARS va trage în curând din Herson. Apropierea de Crimeea este în raza de acțiune. Acest lucru va degrada apărarea rusească în timp ce „aripa stângă” a contraofensivei va cuceri Mariupol și Melitopol până în ianuarie. Apoi începe faza decisivă a campaniei… eliberarea Crimeei”, a scris generalul, potrivit G4Media.

Hodges aprecia, la 2 noiembrie, că Hersonul urma să fie eliberat ”în 3-4 săptămâni”, iar Crimeea ”până la vară”. Generalul a vorbit pe larg și despre problemele de moral și de infrastructură militară ale rușilor, care ar urma să se acutizeze odată cu trecerea timpului.

Fost șef al armatei americane în Europa, Hodges a mai avertizat că ”America va riposta cu o lovitură devastatoare împotriva flotei ruse din Marea Neagră sau a bazelor din Crimeea dacă Putin își va duce la îndeplinire amenințarea de a folosi arme nucleare în Ucraina”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a criticat livrările de lansatoare multiple de rachete HIMARS către Ucraina spunând că ”scopul SUA este de a îneca Ucraina în sânge”.

La începutul lunii octombrie, SUA a anunțat un nou ajutor de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS, precum și mai multe obuziere și muniție, potrivit unui înalt oficial din domeniul Apărării, citat CNN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău