Gazprom este gata să vândă Ucrainei gaz mai ieftin

  • 07 Iunie 2019 17:10
Gazprom este gata să vândă Ucrainei gaz mai ieftin

Gazprom este gata să vândă Ucrainei gaze directe, la prețuri cu 25% mai mici pentru consumatorul final, comparativ cu cele actuale, dar nu a primit semnale din partea autorităților de la Kiev, a declarat astăzi șeful companiei Gazprom, Alexey Miller, informează RRA.

Gazprom este gata să înceapă negocierea unui nou contract direct cu Ucraina, privind livrările de gaze, ce va permite reducerea cu aproximativ 25% a prețului pentru consumatorii finali ucraineni. Șeful Gazpromului Alexey Miller a făcut această declarație la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, cu ocazia întâlnirii cu Viktor Medvedchuk și Iuri Boiko, liderii Partidului ucrainean de opoziție denumit Platforma de opoziție pentru viață, cotat între favoriții sondajelor electorale înaintea alegerilor parlamentare anticipate de luna viitoare.

Acest partid susține propunerea Gazpromului. Președintele Putin a declarat recent că gazele importate de Ucraina, din Uniunea Europeană, în locul celor rusești, ca măsură ce, potrivit Kievului, îi asigură independența energetică față de Rusia, sunt fapt tot gaze ale Gazpromului, revândute Ucrainei, însă la prețuri mult mai mari.

Contractele ruso-ucrainene privind livrările și tranzitul de gaze expiră în acest an. 

sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău