Gazprom e gata să ofere gaz mai ieftin

  • 27 Octombrie 2015 13:58
Gazprom e gata să ofere gaz mai ieftin

Gazprom e gata să le ofere europenilor cel mai ieftin gaz rusesc din ultimii 11 ani. Potrivit surselor Bloomberg, compania își desenează bugetul pentru anul viitor pornind de la un preț de 200 de dolari pe mia de metri cubi de gaze.

E sub prețul mediu din acest an de 238 de dolari și foarte mult sub prețul de anul trecut de 349 de dolari. Gazprom se lovește de ieftinirea prețului la petrol, ieftinire pe care o urmărește și piața gazelor cu o întârziere de circa jumătate de an, transmite Digi24.

După o scădere de aproape 50% anul trecut, prețul barilului de țiței Brent a coborât cu alte 16 procente în acest an. Pe lângă problemele din piața țițeiului, Gazprom s-ar putea bate curând cu Statele Unite pentru piața europeană, asta fiindcă americanii ar putea ridica interdicția de export de gaze și petrol.

Singura soluție de menținere a cotei de piață e reducerea prețului. Însă, deja Gazprom se așteaptă să înregistreze în acest an cele mai mici venituri în dolari din ultimul deceniu - o parte din efect însă vine și din scăderea rublei în raport cu moneda americană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău