Gazoductul Iași-Ungheni va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii august

  • 24 Iulie 2014 15:45
Gazoductul Iași-Ungheni va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii august

Gazoductul Iași-Ungheni va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii august, iar bugetul lui va fi cu 10 la sută mai mic decât cel planificat, a declarat în ședința Guvernului de la București ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu.

Potrivit acestuia, Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale din România a finalizat discuțiile privind acordul de operare a gazoductului Iași-Ungheni.

Premierul Victor Ponta a subliniat că interconectarea sistemelor de transport de gaze va oferi Chișinăului acces la surse alternative de combustibil și este un ajutor considerabil și un suport real pentru Republica Moldova.

Amintim că lucrările de construcție a gazoductului au fost inaugurate la 27 august 2013, urmând ca la peste exact un an, la 27 august, să fie dat în exploatare.

Republica Moldova intenționează astfel să diversifice sursele de import al energiei, dar pentru ca gazele să poată ajunge pe întreg teritoriul Republicii Moldova urmează a fi construit încă un gazoduct de la Ungheni la Strășeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău