Gazeta de Chișinău/Veaceslav Negruță: Dodon va face orice doar ca să ia un al doilea mandat – de la manipulări, știri false și minciuni la falsificarea alegerilor și în ziua votului… (Revista presei)

  • 21 August 2020 09:29
Gazeta de Chișinău/Veaceslav Negruță: Dodon va face orice doar ca să ia un al doilea mandat – de la manipulări, știri false și minciuni la falsificarea alegerilor și în ziua votului… (Revista presei)

Revista presei - 21 august 2020.

Igor Dodon a anunțat că este gata să testeze pe el vaccinul elaborat de ruși împotriva COVID-19, informează Deschide.md.

Igor Dodon se oferă să fie prima persoană din R. Moldova care va administra presupusul vaccin anti-COVID-19 elaborat de ruși: „Sunt gata să risc cu sănătatea” – titrează și Ziarul de Gardă, care notează totodată că vaccinul elaborat de ruși nu a trecut încă de una dintre fazele de testare cruciale, cea în care este verificată siguranța și eficiența serului.

„Tractoarele nu sunt tancuri, dar pot împușca, avertizează editorialistul Petru Zugravu de la Ziarul de Gardă, referindu-se la protestele agricultorilor. Autorul amintește că începuturile Independenței, de acum 29 de ani, ne prindeau în proteste, la mitinguri, marșuri, adunări naționale, cu alte cuvinte, în stradă. Și după 29 de ani de Independență, timpul, cât ar părea de paradoxal, ne găsește tot protestând și tot în stradă. De parcă timpul s-a oprit în loc… În 29 de ani de Independență, am ajuns în punctul din care porneam în 1991: cu un război neterminat la Nistru, cu o Transnistrie separatistă, ocupată militar, politic, administrativ de Rusia și cu un regim de guvernare nu doar străin, dar ostil R. Moldova, controlat de Moscova, administrat de Moscova, servitor docil al intereselor coloniale rusești în R. Moldova și toată regiunea… În acest context, comentatorul atenționează că vin alegerile. Agricultorii rămân în stradă. Tractoarele nu sunt tancuri. Dar pot împușca și ele. Altfel decât tancurile, dar pot… Cine știe, s-ar putea ca acest lucru să se întâmple la toamnă, indiferent dacă la Minsk cade sau nu Lukașenko”, citim în Ziarul de Gardă.

În Gazata de Chișinău, expertul Veaceslav Negruță scrie că „Dodon va face orice doar ca să ia un al doilea mandat – de la manipulări, știri false și minciuni la falsificarea alegerilor și în ziua votului… Acest politican este un element slab pentru construcția unui stat independent în interesul populației din R. Moldova. Este șantajabil, nu doar cu kulioace și genți, în fața foștilor parteneri, precum Plahotniuc și Șor, care, oricât de paradoxal ar părea, pot interveni oricând pentru a obține niște înțelegeri și aranjamente. Dodon este extrem de vulnerabil și șantajabil în raport cu centrul său de comandă și de finanțare de la Kremlin și din off-shore-uri aparținând unor cercuri de oameni de afaceri dubioase, care i-au pus la dispoziție milioane, călătorii, distracții, televiziuni și mercenari în ale tehnologiilor electorale”, comentează autorul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău