Gaz gratuit în regiunea transnistreană

  • 19 Ianuarie 2017 11:37
Gaz gratuit în regiunea transnistreană

Pensionarii, veteranii de război, participanții la conflictele militare și beneficiarii de înlesniri din regiunea transnistreană vor obține gratuit câte o mie de metri cubi de gaze naturale, lunar, pentru încălzirea locuințelor începând cu luna ianuarie curent.

Anunțul a fost făcut de către liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, în cadrul discuțiilor cu membrii executivului regiunii despre punerea în aplicare a programului său electoral, transmite IPN.

Finanțarea asigurării cu gaz a categoriilor social-vulnerabile se va face din contul banilor obținuți de regiunea transnistreană în urma tranzitului gazului natural din Federația Rusă către Uniunea Europeană, a explicat Vadim Krasnoselski.

„Noi utilizăm resursele proprii. Iar ceea ce a obținut regiunea transnistreană, la discreția noastră, vom pune la dispoziția categoriilor beneficiare de înlesniri. Este o chestiune de principiu, importantă”, a subliniar liderul din stânga Nistrului.

Programul de acțiuni al liderului Krasnoselski presupune restabilirea circulației gratuite pentru pensionari în transportul public, acordarea gratuită pentru anumite categorii de beneficiari a o mie de cubi de gaze, lunar, pentru încălzire, acordarea gratuită familiilor numeroase a patentei de întreprinzător individual. De asemenea, echipa liderului ales a promis să soluționeze criza valutară în câteva luni, asigurând vânzarea liberă a valutei străine în toate băncile și schimburile valutare de pe malul stâng al Nistrului. În prezent, procurarea dolarilor, euro, rublelor rusești, leilor și a hrivnelor este dificilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău