Gardul din jurul unei construcții care ocupa trotuarul de pe strada Alba Iulia, 77, este demolat

  • 18 Aprilie 2019 17:48
Gardul din jurul unei construcții care ocupa trotuarul de pe strada Alba Iulia, 77, este demolat

Autoritățile au început demolarea unui gard de beton, instalat abuziv în jurul unei construcții din strada Alba Iulia, 77, transmite IPN.

Prezent la fața locului, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că acest caz de acaparare abuzivă a spațiului public a privat copiii și părinții din cartier de un trotuar. Locuitorii din zonă erau nevoiți să ocolească construcția și să circule pe carosabil, fiind supuși pericolului de accidente. Demontarea gardului este executată de proprietarul imobilului, la solicitarea preturii de sector și va dura două zile. Ulterior va fi reamenajat trotuarul și reabilitată zona verde.

În context, vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a precizat că prin acest gard a fost blocat drumul public încă din anul 2006, având menirea de a îngrădi o construcție pornită în lipsa actelor permisive, iar prin intermediul unei hotărâri de judecată, agentul economic a obținut dreptul de proprietate asupra imobilului în construcție. Mai apoi, tot prin intermediul instanței, a solicitat de la Primărie stabilirea relațiilor funciare pentru terenul pe care a fost începută construcția. Pretura de sector a sesizat organele de resort, inclusiv Procuratura municipiului Chișinău asupra acestui caz.

De asemenea, alte trei companii de construcții care au edificat blocuri de locuințe în preajmă vor amenaja un drum de acces de 800 de metri, inclusiv cu trotuare și iluminat public stradal. Lucrările urmează a fi executate în următoarele două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău