Gardienii Revoluției din Iran au capturat încă petrolier străin în Golful Persic

  • 04 August 2019 16:12
Gardienii Revoluției din Iran au capturat încă petrolier străin în Golful Persic

Iranul a capturat un nou petrolier care aparține unei alte țări în regiunea Golfului Persic, a informat presa de stat iraniană, fără a oferi însă mai multe detalii despre originea acestuia, relatează site-ul postului BBC.

Presa iraniană a informat că forțele maritime ale Gardienilor Revoluției din Iran au capturat un petrolier care încerca să extragă combustibil pentru țările arabe.

Petrolierul ar fi transportat aproximativ 700.000 de litri de petrol. Toți cei șapte membri ai echipajului au fost reținuți.

Gardienii Revoluției din Iran au anunțat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei. Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluției pentru "nerespectarea codului maritim internațional, la solicitarea Autorității portuare și maritime din provincia Hormuzgan". Marea Britanie și Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău