Garda Financiară italiană a confiscat 27 de milioane de euro de la capi ai lumii interlope din Roma

  • 20 Noiembrie 2020 17:27
Garda Financiară italiană a confiscat 27 de milioane de euro de la capi ai lumii interlope din Roma

Guardia di Finanzia - poliția financiară italiană - a anunțat vineri confiscarea unor active în valoare de circa 27 de milioane de euro de la Massimo Carminati, fost cap al lumii interlope din Roma, și de la principalii asociați ai acestuia, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Printre alte bunuri, au fost confiscate mașini, proprietăți imobiliare de lux și opere de artă; infractorii dețineau inclusiv creații ale unor artiști cunoscuți din secolul 20, cum ar fi sculptorița americană Louise Nevelson și pictorul italian Giuseppe Capogrossi. Măsura este definitivă, conform unei sentințe a Curții Supreme de Casație, cea mai înaltă instanță din Italia.

Carminato, zis Piratul de când și-a pierdut ochiul stâng în timpul primei arestări, în 1981, are acum 62 de ani și a pierdut în urma confiscărilor aproximativ 10 milioane de euro. El este cunoscut ca extremist de dreapta și ca infractor deosebit de violent. În prezent este liber, însă ar putea ajunge din nou după gratii în urma celui mai recent proces în care este acuzat.

Liderul interlop și mai mulți complici ai săi au fost arestați în decembrie 2014 în urma scandalului cunoscut ca "Mafia Capitale", legat de corupția la scară mare din Roma. Procurorii l-au acuzat pe Carminato că este capul unui grup infracțional care controla prin intimidare și mită mai multe servicii municipale importante, cum ar fi salubritatea, întreținerea parcurilor și adăposturile pentru refugiați. El a fost condamnat de două ori în acest dosar, în 2017 și 2018, dar anul trecut instanța supremă nu a reținut împotriva sa și infracțiunea de asociere de tip mafiot.

Urmează așadar rejudecarea procesului, în urma căreia Carminati, la fel ca unii din asociații săi, va trebui condamnat la o pedeapsă mai mică. În așteptarea sentinței, el a fost eliberat în iunie.

În legătură cu "Mafia Capitale" au mai fost arestați, la vremea respectivă, zeci de politicieni, patroni și funcționari locali.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău