Gard construit între Muntenegru și Albania, soluția pentru stoparea fluxului de emigranți

  • 20 Mai 2018 15:59
Gard construit între Muntenegru și Albania, soluția pentru stoparea fluxului de emigranți

Muntenegru, care se confruntă cu o creștere a numărului de migranți care îi tranzitează teritoriul pe un nou traseu spre Uniunea Europeană, ia în considerare ridicarea unui gard de sârmă ghimpată la granița sa cu Albania pentru stoparea acestui flux, informează Reuters, citând duminică un oficial al guvernului muntenegrean.

Mii de migranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord își încearcă șansa de a ajunge în țările europene mai bogate după ce traficanții au creat o nouă rută balcanică, plecând din Grecia prin Albania, Muntenegru și Bosnia până în Croația, membră a UE.

Bosnia se confruntă deja cu mii de migranți blocați după ce un traseu prin Turcia, Grecia, Macedonia și Serbia a fost închis în 2016, când Ankara a acceptat să stăvilească fluxul de migranți în schimbul unui ajutor financiar acordat de UE și al altor concesii.

„În cazul unui aflux mai mare de migranți, am putea ridica un gard de sârmă ghimpată la granița cu Albania", a declarat Vojislav Dragovic, șeful Serviciului pentru supravegherea frontierei de stat din Muntenegru la postul public de televiziune.

El a declarat că autoritățile albaneze refuză adeseori să accepte migranți retrimiși de Muntenegru, conform unui acord bilateral de readmitere.

Mai multe țări de pe ruta migrației și-au securizat frontierele cu garduri de sârmă ghimpată sau alte tipuri de baraje. Ungaria, de exemplu, a ridicat un gard de sârmă ghimpată la granița sa cu Serbia și Croația în timpul crizei din 2015, când mai mult de un milion de migranți au venit în Europa. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău