Game of Thrones | Destinații de vacanță pentru fani. Locuri și semnificații

  • 14 Aprilie 2019 16:17
Game of Thrones | Destinații de vacanță pentru fani. Locuri și semnificații

Ultimul sezon al producției HBO de succes "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" are premiera în SUA duminică seară și, dacă detaliile despre scenariu au fost ținute secrete, nu se poate spune același lucru despre locurile alese ca decoruri pentru finalul producției, potrivit Evening Standard.

GAME OF THRONES: SPANIA

Producătorii au ales mai multe zone din această țară pentru filmări. Încă de la debutul serialului, în 2011, uimitoarele coaste iberice și multe dintre orașele Spaniei au servit ca decoruri pentru cele mai intense scene din "GoT". În orașul Sevilla și împrejurimi s-a filmat pentru Dorne, Regatul casei Martell, în timp ce San Juan de Gaztelugatxe a fost fundalul pentru Piatra Dragonului - stăpânită de Casa Targaryen. La câțiva kilometri la nord de Sevilla se află Amfiteatrul din Santiponce, ruinele romane de la Italica, respectiv Dragonpit.

GAME OF THRONES: NORDUL IRLANDEI

Actorii care joacă în "GoT" sunt niște obișnuiți ai zonei, unde au filmat în regiuni diverse, de la cele întunecate dedicate rugăciunilor către Vechii Zei ai Pădurii (Godswood) la centrul pământurilor stăpânite de Dothraki.

În sezonul final, mare parte din acțiune se va petrece în Winterfell, reședința casei Stark, decoruri construite special în Moneyglass, la nord-vest de Belfast. Aici va avea loc bătălia dintre cei din Westeros și Umblătorii Albi (White Walkers).

Nu poate fi omis nici Tollymore Forest Park din County Down, unde membri ai familiei Stark au filmat scenele cu lupii străvechi. Se pare că aceste decoruri au fost folosite și în cel de-al optulea sezon, în scenele în care Bran, Arya și Sansa își revăd trecutul.

GAME OF THRONES: ISLANDA

Ghețarul Svínafellsjökull a apărut de multe ori în "GoT". De altfel, multe filmări în natură au fost realizate în peisajele uimitoare ale Islandei. Printre locurile folosite s-au numărat peștera din Grjótagjá, unde Jon și Ygritte au avut o noapte pasională, Kirkjufell, imortalizat în scene de lupte cu dragoni în sezonul al șaptelea, și plaja cu nisip negru din Reynisfjara.

GAME OF THRONES: CROAȚIA

Cu plaje uimitoare și sate cu case cu acoperișuri în culoarea teracotei, nimeni nu are nicio scuză să nu viziteze Croația. În "Game of Thrones", modernul Dubrovnik a fost decorul pentru centrul continentului Westeros, Debarcaderul Regelui (King’s Landing). De la primul sezon, multe filmări în exterior au avut loc aici, mai ales în centrul vechi al Dubrovnikului, pe coasta portului Split și în satul montan Vrsno.

În sezonul al optulea, spectatorii se vor întoarce în Croația pentru o confruntare epică între cei vii și cei morți. Va câștiga regina Cersei sau regina dragonilor, Danerys Targaryen. Judecând după profeția făcută de Dany în al doilea sezon, lucrurile vor deveni foarte sumbre în Croația.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
27
Cer fragmentat
Umiditate:65 %
Vint:5,1 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
23
Sat
23
Sun
17

Curs oficial BNM 07 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5560 0.1665
USD 17.3147 0.0528
RON 4.0429 0.0346
UAH 0.6401 0.0046
RUB 0.2408 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău