Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, a fost citată la Procuratura Anticorupție. Fostul lider al PSRM: „Există lucruri care nu se iartă”

  • 13 Iunie 2022 17:07
Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, a fost citată la Procuratura Anticorupție. Fostul lider al PSRM: „Există lucruri care nu se iartă”

Galina Dodon, soția fostului președinte Igor Dodon, bănuit de corupție, finanțarea partidului politic de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită și trădare de patrie, a fost citată la Procuratură. Anunțul a fost făcut de fostul șef de stat într-o postare pagina sa de facebook.

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de șah (probabil este filată non-stop). Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate. (...) Există lucruri care nu se iartă. Și neapărat va veni timpul când veți răspunde dur pentru aceste fărădelegi”, a scris Igor Dodon. 

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Galina Dodon a fost citată la procuratură în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală pe cauză penală numită „kuliok”.

Amintim că fostul președinte Igor Dodon se află în arest la domiciliu. Acesta este bănuit de corupție, finanțarea partidului politic de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită și trădare de patrie. El a fost reținut pe 24 mai, iar instanța l-a plasat în arest la domiciliu.

Fostul șef de stat pledează nevinovat și afirmă că dosarul său este unul politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău