Galina Dodon, recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”. Ce spun procurorii

  • 16 Iunie 2022 16:16
Galina Dodon, recunoscută în calitate de complice în dosarul „Kuliok”. Ce spun procurorii

Galina Dodon a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită, pornit pe numele soțului său, Igor Dodon, și are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile, informează Ziarul de Gardă.

„Astăzi, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea doamnei Galina Dodon. Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18 277 157, 00 lei.

Precizăm că, aceste sume se raportează la perioada februarie 2014-octombrie 2021. În cadrul audierilor în calitate de învinuită, dna Galina Dodon, vina nu și-a recunoscut în săvârșirea infracțiunii incriminate, refuzând să facă careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile”, a declarat procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG) pentru sursa citată

Galin Dodon neagă acuzațiile care îi sunt aduse. 

"Am fost acuzată de complicitate la îmbogățire ilicită. Nu-mi recunosc vina. Acesta este un caz politic, al cărui scop este să-mi denigreze soțul", a spus Galina Dodon, după ce a ieșit din sediul Procuraturii. 

În cadrul acestui dosar, procurorii au reluat recent o anchetă cu privire la faptul că, în iunie 2019, liderul Partidului democrat, Vladimir Plahotniuc, i-a dat un pachet negru lui Igor Dodon, care la acea vreme ocupa funcția de președinte al țării. Din înregistrarea video publicată și conversația dintre cei doi reiese că pachetul conținea o sumă mare de bani destinată finanțării Partidului socialiștilor, condus de Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău