GALERIE FOTO/VIDEO/ LIVE TEXT | Ședința de constituire a Parlamentului a fost întreruptă până joi

  • 26 Iulie 2021 11:02
GALERIE FOTO/VIDEO/ LIVE TEXT | Ședința de constituire a Parlamentului a fost întreruptă până joi

UPDATE 11:00 Ședința de constituire a Parlamentului a fost întreruptă la propunerea președintelui interimar al PAS, Igor Grosu, imediat după prezentarea discursului în fața deputaților de către președinta Maia Sandu.

Igor Grosu a precizat că regulamentul prevede o perioadă de 10 zile pentru constituirea organelor de conducere ale parlamentului, dar a propus ca deputații să revină joi, când ar urma să voteze și componențele comisiilor permanente.

Propunerea PAS a fost criticată de socialistul Vlad Bătrâncea, care a cerut ca procedurile respective să se desfășoare astăzi. Deputații PAS, care dețin majoritatea, au părăsit ședința, astfel încât a fost întreruptă până joi.

UPDATE 10:45 Președinta Maia Sandu a ținut discurs în fața deputaților din noul Parlament, la ședința de constituire a legislativului. Ea a spus că ordinea trebuie începută din Parlament, precizând că Republica Moldova se confruntă cu provocări majore. Și de această dată, președinta a accentuat necesitatea de a lupta cu corupția, declarând toleranță zero față de corupție.

UPDATE 10:15 Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a prezentat raportul pentru confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși. Astfel, Partidul Acțiune și Solidaritate are 63 de mandate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor -32 de mandate și șase mandate aparțin Partidului Șor.

În discursul său, președinta Înaltei Curții, Domnica Manole a spus că magistrații Curții Constituționale nu au constat încălcări care să influențeze rezultatele votării și a spus că alegerile au fost libere și corecte.

Astfel, parlamentul de Legislatura a XI-a se consideră legal constituit.

UPDATE 10:05 La Chișinău a  început ședința de constituire a Parlamentului nou ales. Prima ședință va fi condusă de deputatul Eduard Smirnov, decanul de vârstă al Legislativului.

La începutul ședinței de astăzi, din cei 101 deputați și-au înregistrat prezența 91 de deputați.

În sala Parlamentului este prezentă președinta Maia Sandu, care va susține un discurs în fața deputaților nou-aleși.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău