GALERIE FOTO | Olympic Fest – sărbătoarea sportului pentru toți – s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău

  • 18 Mai 15:11
GALERIE FOTO | Olympic Fest – sărbătoarea sportului pentru toți – s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău

Olympic Fest – sărbătoarea sportului pentru toți, s-a desfășurat sâmbătă, 18 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, începând de la ora 15.00.

Festivitatea este marcată anual, în a treia zi de sâmbătă a lunii mai și consemnează Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Ediția din acest este dedicată Jocurilor Europene din Minsk 2019, care se vor desfășura în luna iunie. Sărbătoarea Olympic Fest este organizată de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Primăria municipiului Chișinău și Fundația Campionilor Olimpici.

Sărbătoarea a demarat cu o Paradă a elevilor de la școlile sportive, fiind urmată de Cursa Olimpică, care anul acesta a ajuns la cea de-a 28 ediție.

Participanții la eveniment au avut avea ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori la diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, tenisul de masă, badmintonul, etc.

Pe terenul de fotbal a avut loc un turneu între tinerii sportivi de la cluburile Zimbru, Dinamo, Buiucani și Moldprogress.

Federația Sportului Școlar a organizat nouă stații de pregătire fizică pentru toți doritorii: sărituri cu coarda, flotări, ridicarea greutății, sărituri în lungime, etc.

La Cursa Olimpică au participt toți doritorii, indiferent de vârstă sau abilități fizice. Cursa reprezentă o acțiune de solidarizare pentru un mod de viață activ și sănătos. 

La Olympic Fest au fost organizate și diverse competiții pentru copii și părinți: Campionatul părinților la alergat cu cărucioare, Campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea. În Piață a fost amenajat și un Orășel al Copiilor, un spațiu special pentru cei mai mici participanți la Olympic Fest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
19 °C
cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,1 m/s
Wed
23 °C
Thu
23 °C
Fri
17 °C
Sat
15 °C
Sun
16 °C

Curs oficial BNM 26 Iunie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6937 -0.0451
USD 18.1755 -0.0284
RON 4.3838 -0.0114
UAH 0.6932 -0.0035
RUB 0.2899 0.0005
Arhivă Radio Chișinău