GALERIE FOTO | Marșul socialiștilor, organizat de 1 Mai la Chișinău

  • 01 Mai 2019 13:39
GALERIE FOTO | Marșul socialiștilor, organizat de 1 Mai la Chișinău

Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii este marcată astăzi la Chișinău de Partidul Socialiștilor, care desfășoara un marș. Acțiunea a început la Circ și se va încheia cu un miting în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Câteva mii de persoane au participat astăzi la un marș dedicat Zilei Internaționale a Muncii, organizat de Partidul Socialiștilor. Manifestanții au pornit de la Circ, destinația finală fiind scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

Participanții la marș au purtat haine de culoare roșie și drapele ale socialiștilor, precum și pe cel roșu cu cap de bour, despre care susțin că ar fi un drapel istoric al Țării Moldovei, afirmație contestată de experți. Manifestanții au scandat lozinci și au interpretat cântece din perioada sovietică, fiind însoțiți și de o fanfară. Circulația transportului a fost suspendată pe mai multe străzi din Capitală.

În comparație cu ultimii ani, când erau organizate două marșuri prin centrul Chișinăului, astăzi manifestanții au mers într-o singură coloană. De asemenea, președintele Igor Dodon nu a participat la marș, ca în anii precedenți, el întâmpinându-i pe manifestanți în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare. În schimb, participanții la marș au scandat lozinci pro-prezidențiale.

În cadrul unui miting la care au vorbit deputați socialiști, Igor Dodon, dar și deputați ruși, a fost elogiată perioada sovietică și au fost aduse critici la adresa Blocului Acum, pentru că refuză să facă o alianță cu socialiștii. Într-o rezoluție prezentată la finalul mitingului nu este exclusă posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate. 

Și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova va marca această zi, dar numai la nivel local. Sindicatele de sindicatele de ramură vor organiza mai multe conferințe și mese rotunde.

În Republica Moldova 1 mai este zi nelucrătoare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău