GALERIE FOTO | Incursiune în istoria, politicile, realizările CoE, într-o expoziție la Biblioteca Națională, la cea de-a 70-aniversare

  • 08 Mai 2019 16:01
GALERIE FOTO | Incursiune în istoria, politicile, realizările CoE, într-o expoziție la Biblioteca Națională, la cea de-a 70-aniversare

O expoziție dedicată celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei cu sloganul "Drepturile noastre, Libertățile noastre, Europa noastră” a fost venisată la Biblioteca Națională din Chișinău. Aceasta cuprinde publicații, documente, din colecția Bibliotecii și a fost organizată în cooperare cu Oficiul Consiliului Europei, relatează Radio Chișinău.

Expoziția propune o incursiune în istoria, politicile, realizările Consiliului Europei privind drepturile omului; democrație, justiție, cultură, educație și alte domenii. Directoarea Bibliotecii naționale, Elena Pintilii a afirmat că aceasta cuprinde un volum informațional vast și util pentru diferite categorii de cititori:

Grație înființării Consiliului Europei, cetățenii din 47 membre au obținut posibilitatea de a beneficia de un spațiu judiciar comun și din 1998 pot apela la Curtea Europeană a drepturilor omului, apărându-și libertățile fundamentale, a apreciat șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău William Massolin, prezent la eveniment, alături de alți reprezentanți ai corpului diplomatic:

Republica Moldova  a aderat la Consiliul Europei în anul 1995, fiind primul stat din fostele republici ex-sovietice care a semnat tratatul. De atunci până în prezent au fost semnate circa 100 tratate comune în diferite domenii.

Expoziția va dura până la sfârșitul lunii iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău