GALERIE FOTO | Incursiune în istoria, politicile, realizările CoE, într-o expoziție la Biblioteca Națională, la cea de-a 70-aniversare

  • 08 Mai 2019 16:01
GALERIE FOTO | Incursiune în istoria, politicile, realizările CoE, într-o expoziție la Biblioteca Națională, la cea de-a 70-aniversare

O expoziție dedicată celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei cu sloganul "Drepturile noastre, Libertățile noastre, Europa noastră” a fost venisată la Biblioteca Națională din Chișinău. Aceasta cuprinde publicații, documente, din colecția Bibliotecii și a fost organizată în cooperare cu Oficiul Consiliului Europei, relatează Radio Chișinău.

Expoziția propune o incursiune în istoria, politicile, realizările Consiliului Europei privind drepturile omului; democrație, justiție, cultură, educație și alte domenii. Directoarea Bibliotecii naționale, Elena Pintilii a afirmat că aceasta cuprinde un volum informațional vast și util pentru diferite categorii de cititori:

Grație înființării Consiliului Europei, cetățenii din 47 membre au obținut posibilitatea de a beneficia de un spațiu judiciar comun și din 1998 pot apela la Curtea Europeană a drepturilor omului, apărându-și libertățile fundamentale, a apreciat șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău William Massolin, prezent la eveniment, alături de alți reprezentanți ai corpului diplomatic:

Republica Moldova  a aderat la Consiliul Europei în anul 1995, fiind primul stat din fostele republici ex-sovietice care a semnat tratatul. De atunci până în prezent au fost semnate circa 100 tratate comune în diferite domenii.

Expoziția va dura până la sfârșitul lunii iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău