GALERIE FOTO | Încă o grădiniță renovată grație sprijinului financiar oferit de România. Daniel Ioniță: „În continuare rămânem la fel de hotărâți de a vă fi alături pe calea către UE”

  • 29 Septembrie 2021 16:47
GALERIE FOTO | Încă o grădiniță renovată grație sprijinului financiar oferit de România. Daniel Ioniță: „În continuare rămânem la fel de hotărâți de a vă fi alături pe calea către UE”

România continuă să renoveze grădinițe în Republica Moldova. O nouă instituție preșcolară din raionul Cimișlia a fost reconstruită și dotată cu cele necesare cu bani oferiți de guvernul de la București. În total, pentru această grădiniță, statul român a oferit 1,3 milioane de lei moldovenești.

Vechea grădiniță din satul Gradiște, raionul Cimișlia nu avea condiții elementare pentru copii: lipseau chiar și blocurile sanitare. Guvernul României a oferit 1,3 de milioane de lei moldovenești, astfel încât grădinița din localitate, frecventată de peste 60 de copii din 3 sate, a fost reconstruită într-o aripă a clădirii în care se află școala. Instituția a fost dotată cu cele necesare: blocuri sanitare, cantină și echipament tehnic.

Angajații grădiniței spun că au așteptat împreună cu copii ca instituția că aibă un nou sediu, spune educatoarea Tatiana Rusu.

Ne pare foarte mare, voluminoasă și bună grădinița. Așteptăm demult, pentru că acolo aveam condiții foarte rele. Grădinița aceasta este luminoasă, spațioasă, copiilor le place că sunt într-o nouă grădiniță. Avem ospătărie aparte, camera de lucru aparte. Să avem sănătate și cât mai mulți copii”.

Părinții și bunicii spun că în noua grădiniță copiii lor au parte de condiții cu adevărat bune.

Am așteptat foarte mult această grădiniță. E frumos pentru copii. Blocurile sanitare sunt înăuntru. Există camere separate pentru odihnă și pentru joacă. Eu ca bunică, sunt mulțumită că aici pot să-mi văd nepoțica sănătoasă”, spune Zinaida Tătăru.

Prezent la ceremonia oficială de deschidere a instituției preșcolare, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că prin renovarea acestei grădinițe, precum și a altor instituții pe parcursul ultimilor ani, România manifestă gesturi de solidaritate imensă.

Ne bucurăm că prin astfel de proiecte, Dumneavoastră, cei care locuiți pe aceste meleaguri frumoase, aveți șansa la o educație mai bună, la o viață mai bună, știindu-vă copiii în siguranță atunci când îi lăsați la grădiniță pe mâna educatorilor pricepuți. Acest gest este unul de solidaritate imensă, gesturi demonstrate de-a lungul timpului de Guvernul României. Indiferent de culorile politice ale guvernelor de la București, am fost neobosiți în a susține parcursul european al Republicii Moldova, în a susține obiectivele Dumneavoastră pentru o viață mai sigură, mai bună și mai stabilă. În continuare rămânem la fel de hotărâți de a vă fi alături, pe calea către Uniunea Europeană și atâta vreme cât veți rămâne orientați spre acest drum, sprijinul nostru poate să crească exponențial”.

Amintim că România a renovat peste 1100 de grădinițe în Republica Moldova printr-un program special de asistență tehnică și financiară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău