GALERIE FOTO | Elevii școlii cu predare în limba română din Aluatu, au primit mai multe daruri din partea unioniștilor

  • 12 Aprilie 2019 13:16
GALERIE FOTO | Elevii școlii cu predare în limba română din Aluatu, au primit mai multe daruri din partea unioniștilor

Elevii școlii din satul Aluatu, raionul Taraclia, au primit un microbuz cu sute de cărți în limba română și zeci de cutii cu haine și jucării. Darurile au fost cumpărate datorită sprijinului financiar al diasporei unioniste stabilite cu traiul în Italia.

Donația a ajuns la elevi prin intermediul Asociației „Unirea- ODIP, care a și organizat în această vară o campanie de salvare a gimnaziului din Aluatu, care se afla într-o stare deplorabilă.

Investițiile în satul Aluatu nu contenesc să vină. Este important să investim în educație, pentru că viitorul nostru depinde de acești copilași”, a spus președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Tot astăzi, un agent economic din România, originar din Republica Moldova, a dăruit școlii o instalație WiFi, anunță un comunicat de presă al asociației unioniste.

Consider că este important ca România să fie tot mai prezentă în Republica Moldova prin investiții în toate domeniile strategice. Doar așa facem unirea”, a declarat agentul economic din România, Veaceslav Samburski.

Școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia, care urma să fie închisă din cauza stării deplorabile în care se afla, a fost reparată în această vară, după ce asociația Unirea-ODIP a lansat o campanie de salvare a școlii. Pentru lucrările de reparație, Guvernul României a oferit 2,5 milioane de lei, iar Guvernul de la Chișinău a alocat 453 de mii de lei.

Grădinița-gimnaziu „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu este singura instituție de învățământ cu predare în limba română din raionul Taraclia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău