GALERIE FOTO | Două baraje au fost fortificate în orașul Soroca pentru a preveni inundațiile

  • 27 Iunie 2020 09:35
GALERIE FOTO | Două baraje au fost fortificate în orașul Soroca pentru a preveni inundațiile

Două baraje au fost fortificate în orașul Soroca pentru a preveni inundațiile

Inspectoratul General pentru Situații Excepționale informează că în ultimele 24 de ore angajații IGSU au fost antrenați la prevenirea inundațiilor în raionale Ocnița, Soroca, dar și orașul Vadul lui Vodă.

Salvatorii împreună cu localnicii au ridicat un dig de protecție în localitatea Vălcineț, raionul Ocnița și au întreprins lucrări de consolidare a unui canal de scurgere a apei în apropierea râului Nisru.

Lucrări au fost efectuate și în orașul Soroca unde au fost fortificate două baraje cu o lungime totală de 70 de metri pentru protecția locurilor joase din oraș.

La Vadul lui Vodă salvatorii au continuat instalarea digului metalic pe o distanța de 1000 de metri. Totodată, pompierii au folosit motopompele din dotare pentru pomparea apei și evitarea inundării clădirilor din zona de agrement a plajei.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare hidrologică de creștere a nivelului apei în râurile Prut și Nistru cu ieșirea apei în lunca râului Prut (în raioanele Briceni și Edineț) și în luna râului Nistrului (în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă). Avertizarea este valabilă până pe 2 iulie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău