GALERIE FOTO | Delegația oficialilor de la București, în frunte cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care aduce donația importantă oferită R.Moldova în lupta cu pandemia

  • 30 Aprilie 2020 19:34
GALERIE FOTO | Delegația oficialilor de la București, în frunte cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care aduce donația importantă oferită R.Moldova în lupta cu pandemia

Ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, efectuează astăzi o vizită la Chișinău. El a venit însoțit de Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, precum și de ministrul Apărării al României, Nicolae Ion Ciucă. Vizita are loc în contextul deciziei anunțate de Președintele și Guvernul României de acordare, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, a unui pachet consistent de sprijin în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, inclusiv donarea unor echipamente medicale, medicamente și dispozitive medicale.

42 de medici și asistenți medicali din România și-au început astăzi misiunea în Republica Moldova. Alături de colegii lor de la Chișinău, Cahul și Bălți, ei vor lupta, timp de 15 zile, pentru a salva viețile pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Odată cu ei la Chișinău au ajuns și primele donații din partea României: este vorba despre zece izolete, 3000 de combinezoane de protecție, 6000 de măști de protecție și tot atâtea măști chirurgicale, peste 11 mii de  perechi de mănuși și 100 de viziere.

Guvernul României va aproba în această seară alocarea unor fonduri de 3,5 milioane de euro, ajutor pentru R.Moldova în lupta cu pandemia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău