GALERIE FOTO | Daniel Ioniță: ''Prin tot ceea ce facem la nivel guvernamental, la nivel local, la nivelul diverselor autorități sau agenții dorim să aducem un pic de Europa către R.Moldova''

  • 17 Septembrie 2019 14:47
GALERIE FOTO | Daniel Ioniță: ''Prin tot ceea ce facem la nivel guvernamental, la nivel local, la nivelul diverselor autorități sau agenții dorim să aducem un pic de Europa către  R.Moldova''

Scările de granit din parcul „Valea Morilor” din Chișinău au fost inaugurate astăzi, după ce timp de un an s-au aflat în reparație. Lucrările au fost finanțate de către Primăria Sectorului 1, București și au costat aproape un milion de euro. La eveniment au fost prezent Ambasadorul României în Republica Moldova, reprezentanți ai autorităților publice locale de la Chișinău și București, precum și locuitorii Capitalei, relatează Radio Chișinău.

Lucrările de reabilitarea a scărilor de granit din parcul Valea Morilor au demarat anul trecut după ce primăria municipiului Chișinău și primăria Sectorului 1 București au semnat un acord de colaborare. Autoritățile locale  române s-au angajat să finanțeze aceste lucrări. Pretorul sectorului Centru al municipiului Chișinău, Pavel Rusu, a mulțumit autorităților românești pentru sprijinul financiar acordat.

''Am izbutit astăzi să restaurăm integral atât scara de granit cât și acest scuar pentru ca cetățenii orașului Chișinăului, oaspeții să se bucure de acest proiect'', a spus Pavel Rusu. 

La rândul său, primarul Sectorului 1, București, Daniel Tudorache, a menționat că proiectul este unul de suflet.

 'Eu consider că a fost și este un proiect de bune practici pentru dumneavoastră și pentru noi și mai ales pentru primarii din România care am înțeles că ușor, ușor o să vină să investească în Chișinău și sper că și în celelalte primării din Republica Moldova'', a spus Daniel Tudorache.

La  inaugurare a fost prezent și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. El a menționat că prin implementarea unor asemenea proiecte, municipiul Chișinău este mai aproape de Uniunea Europeană.

 ''Prin tot ceea ce facem la nivel guvernamental, la nivel local, la nivelul diverselor autorități sau agenții dorim să aducem un pic de Europa către dumneavoastră și să vă spunem că și prin astfel de proiecte aveți un singur drum, aveți o singură cale, iar viitorul dumneavoastră, alături de viitorul nostru, este doar în Uniunea Europeană'', a menționat Daniel Ioniță. 

 

Reparația scărilor de granit au fost apreciate de locuitorii orașului.

VOXURI

Eu aș fi vrut ca să facă ai noștri, nu mama noastră România, fiindcă atâția s-au perindat și se lăudau că fac pentru capitală, pentru cetățenii capitalei.

Este foarte frumos, foarte bine. Aceasta este scara tinereților noastre.

Foarte bine că au finanțat. Dacă să nu fi fost finanțat din partea României, eu cred că municipiul Chișinău nu avea bani să facă lucrurile acestea așa grandioase. Datorită României scara a ajuns la foarte bun nivel.

Pe scările de granit din parcul Valea Morilor a fost inaugurată și o expoziție de fotografii al Chișinăului de ieri și azi al colecționarului Petru Costin.

 

                                                                       

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău