GALERIE FOTO | Cetățenii români, la ieșirea din secțiile de votare din Chișinău: „Ne dorim un președinte al tuturor românilor”

  • 08 Noiembrie 2019 14:15
GALERIE FOTO | Cetățenii români, la ieșirea din secțiile de votare din Chișinău: „Ne dorim un președinte al tuturor românilor”

Cetățenii români din diaspora, inclusiv cei din Republica Moldova, pot vota la alegerile prezidențiale din România, începând de astăzi, ora 12.00. În fața Ambasadei României la Chișinău, la ora respectivă, peste 50 de persoane așteptau să-și dea votul pentru cel pe care și-l doresc să-l vadă în funcția de președinte al României. Oamenii nu au stat la coadă mai mult de 5 minute. La celelalte secții din raza ambasadei nu s-a creat aglomerație.

Pentru că acest scrutin se desfășoară timp de 3 zile în diaspora, unii au ales să voteze chiar în prima zi. Cetățenii români din Republica Moldova își doresc un președinte care să-i reprezinte și care să țină la România.

Cetățean nr1: Mâine poimâine o să fiu ocupată și îmi face plăcere să stau, iată aici. Așa că așteptăm cu plăcere.

Cetățean nr2: În primul rând să fie un președinte al tuturor românilor, să nu fie părtinitor și să nu depindă de alte țări.

Cetățean nr3: Ar trebui să fie o personalitate, un șef de stat modern, așa cum merită România. La trecutu-i mare, mare viitor.

Cei mai mulți alegători sunt așteptați la Chișinău, unde au fost deschise 12 secții de votare. Ambasadorul Romnâniei, Daniel Ioniță, spune că oamenii care vor să voteze pot vedea pe site-ul ambasadei timpii de așteptare la fiecare secție.

Am instaurat un mecanism prin care în timp real, avem actualizat pe site-ul ambasadei timpii de așteptare, deci, există un tabel care poate fi accesat unde se spune câte se aștaptă în orice moment la secțiile de vot, tocmai pentru a încerca să fluidizăm traficul repsectiv.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a votat la Chișinău. El spune că a votat pentru ca Republica Moldova și România să fie mai apropiate.

„Cred că România și Republica Moldova au un viitor comun. Îi îndemn pe cei care vin astăzi la vot să dea acest vot cu această convingere.”

Liderul PNL în Republica Moldova, Adrian Dupu, și-a dat votul pentru candidatul care poate să reprezinte cu demnitate România. Adrian Dupu:

„Am votat pentru o Românie educată, normală, pentru o Românie în care cu toții ne dorim să trăim, pentru un președinte care ne reprezintă cu demnitate.”

În Republica Moldova, au fost deschise, în total, 37 de secții de votare. Astăzi, oamenii pot vota până la ora 21. Mâine și poimâine, secțiile vor lucra de la ora 7 până la 21.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău