GALERIE FOTO | Bogdan Aurescu: „România este pregătită pentru accelerarea proiectelor de susținere pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”

  • 23 Iulie 2021 11:40
GALERIE FOTO | Bogdan Aurescu: „România este pregătită pentru accelerarea proiectelor de susținere pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”

România este gata să discute un nou program de asistență nerambursabilă pentru Republica Moldova care va înlocui vechiul Acord, în valoare de 100 de milioane de euro, semnat în 2010 și care a expirat în martie anul curent, fără a fi finalizat, a anunțat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, aflat astăzi în vizită de lucru la Chișinău, în cadrul unui briefing comun cu președintele Maia Sandu.

De asemenea, el a anunțat intenția Bucureștiului de a acorda încă 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și mass-media independente din Republica Moldova, după o contribuție similară de 250.000 de euro acordată în noiembrie anul trecut.

Bogdan Aurescu a vorbit și despre necesitatea continuării discuțiilor pe marginea realizării proiectelor de interconectare în sfera energiei și a infrastructurii de transport, menționând că România dorește consolidarea investițiilor sale în Republica Moldova.

„România este pregătită pentru accelerarea proiectelor de susținere pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova”, a declarat Bogdan Aurescu.

El s-a referit și la „rezultatul istoric” pe care l-a obținut partidul pro-reforme de la Chișinău, menționând că acesta va permite aprofundarea relațiilor bilaterale dar și apropierea Republicii Moldova de UE.

„Avem ocazia să construim un parteneriat puternic și reciproc avantajos, bazat pe un dialog sincer și care va deschide oportunități pentru dezvoltare și care ne va apropia și mai mult”, a declarat președinta Maia Sandu, care a mulțumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

Ea s-a referit în mod special la asistența pentru combaterea pandemiei, accentuând că România a donat Republicii Moldova peste jumătate de milion de doze de vaccin anti-COVID și este, astfel  „cel mai mare donator de vaccin pentru Republica Moldova”.  

Cei doi oficiali și-au exprimat speranța că România și Republica Moldova își vor consolida cooperarea la nivel guvernamental după învestirea noului Executiv de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău