Galaxy S8 ar putea renunța la jack-ul de căști în favoarea unui nou standard proprietar

  • 20 Septembrie 2016 18:39
Galaxy S8 ar putea renunța la jack-ul de căști în favoarea unui nou standard proprietar

Acum că Apple a anunțat în mod oficial că iPhone 7 renunță la jack-ul audio de 3,5 mm, încep să apară zvonuri despre o posibilă strategie similară în tabăra Samsung.

Momentan compania coreană este ocupată cu înlocuirea modelelor Note7 afectate de problemele de supraîncălzire a bateriei, însă următorul său flagship, Galaxy S8 ar putea să vină fără un jack de căști, cu un nou format proprietar pentru conectarea de dispozitive audio.
Informațiile neoficiale lansate de Digital Music News sugerează că Samsung va lansa noul Galaxy S8 cu o nouă mufă audio, cu capabilități mult superioare vechiului jack audio. Aceasta ar putea sau nu să fie compatibilă cu USB Type-C și ar putea fi licențiată de către alți producători pentru a fi folosită în smartphone-urile lor. Totodată, aceleași zvonuri spun că Apple ar primi interdicție pentru utilizarea acestui standard pe produsele sale, iar licențierea noului format ar putea fi foarte ieftin sau chiar gratuit.
 
Planul ar fi ca producătorii de accesorii să ofere suport pentru noul format în detrimentul Lightning, care ar fi probabil abandonat în urma suportului la nivelul întregii industrii de smartphone-uri Android. Această strategie ar fi însă complet opusă de cea propusă de Apple. În timp ce Samsung s-ar concentra pe realizarea de accesorii audio cu cablu, compania americană sugerează să renunțăm cât mai repede la acestea, promovându-și căștile wireless AirPods.
 
Vom afla probabil mai multe despre planurile Samsung mai aproape de lansarea următorului său flagship, care ar putea fi lansat în primăvara anului viitor.  
Sursa:go4it.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
16
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău