Gala UNITEM | Premii pentru cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2018

  • 27 Martie 2018 09:15
Gala UNITEM | Premii pentru cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2018 
ipn.md

Cei mai buni actori și cele mai bune spectacole ale anului 2018 au fost premiate în cadrul ceremoniei festive a Galei premiilor UNITEM, ediția a XVII-a, organizate luni, 26 martie. Astfel, Cel mai bun spectacol dramatic a fost selectat „Colecționarul”, jucat la Teatrul Geneza Art. Premiul pentru Cea mai bună lucrare regizorală a mers către Vitalie Drucec, de la Teatrul „M. Eminescu”, tansmite IPN.

Au fost acordate două premii de excelență. Unul lui Valeriu Cazacu, actor la Teatrul „I. L. Caragiale”, și altul lui Emil Boroghina, actor și director al Festivalului Internațional „Shakespeare”, din Craiova, România. Premiul special al juriului a fost acordat spectacolului „Дорогая Памела” jucat de către actorii Teatrului „D. Tanasoglu” din Ceadâr Lunga. Premiul pentru cea mai bună scenografie a fost acordat lui Iurie Matei, Teatrul „M. Eminescu”.

Premiul Cel mai bun rol feminin a mers către Dana Ciobanu, de la Teatrul Geneza Art. Rodica Ciobanu, de la Teatrul „B. P. Hasdeu” din Cahul, a primit premiul Cel mai bun rol secundar feminin. Premiul special pentru creație în teatrul liric a mers către Vladimir Zaklikovski, solist al Teatrului de Operă și Balet (TNOB) „Maria Bieșu”. Spectacolul „Harap Alb” al Teatrului „Guguță” a primit premiul Cel mai bun spectacol pentru copiii. Premiul Cel mai bun rol în teatrul de păpuși a fost oferit lui Valentin Zuza, tot de la Teatrul „Guguță”.

Premiul Cel mai bun rol masculin a fost acordat lui Alexandru Pleșca de la Teatrul „M. Eminescu” și lui Serghei Vokulovskii, de la Teatrul „N. Aronețkaia” din Tiraspol. Ghenadie Gâlcă de la Teatrul „M. Eminescu” a primit premiul Cel mai bun rol secundar masculin. Olga Bâzina de la Teatrul „N. Aronețkaia” din Tiraspol s-a învrednicit de premiul pentru Cele mai bune costume teatrale. Premiul Cea mai bună coregrafie și expresie corporală a fost acordat lui Lilian Carauș și Marianei Drozdova de la Teatrul „A. P. Cehov”. Liviu Știrbu s-a ales cu premiul Ceea mai bună creație muzicală la Teatrul „Ginta Latină”.

Premiile președintelui UNITEM au mers – Pentru cronică TV la Victor Burla, artist de orchestră la TNOB „Maria Bieși” și către Lidia Popodneac, redactor TV. Pentru actorie premiile președintelui UNITEM au fost acordate Irinei Boiarchin, actriță la Teatrul „Licurici” și lui Arcel Ioseliani, actor la Teatrul „A. P. Cehov”. Premiul președintelui UNITEM pentru management a mers către Marinela Țepuș, director al Teatrului „Nottara”, din București, România și către Eugeniu Matcovschi, actor la Teatrul „I. L. Caragiale”.

Premiul „Nadejda Aronețkaia” a fost acordat Angelei Ciobanu, actriță la Teatrul „M. Eminescu”. De premiul „Nelly Cameneva” s-a învrednicit Alla Tuz-Haret, actriță la Teatrul „A. P. Cehov”. Iulia Șumanschi, actriță la Teatrul „V. Alexandri” din Bălți a primit premiul „Anatol Pânzaru”. De premiul „Ion-Sandri Șcurea” s-au învrednicit Nicu Țărnă, actor la Teatrul „Ginta Latină” și Rodica Zbârciog, actriță la Teatrul „B. P. Hasdeu” din Cahul.

Arcadie Răcilă, actor la Teatrul „I. L. Caragiale” a primit premiul „Constantin Constantinov”. Directorului Teatrului „Luceafărul” Boris Focșa și spectacolului „Crăiasa Zăpezilor”, jucat pe scena Teatrului „A. P. Cehov” le-au fost acordate premiul „Veniamin Apostol”. Premiul „Victor Ciutac” a mers către Teatrul „N. Aronețkaia” din Tiraspol. Premiul „Pavel Proca” a fost acordat lui Constantin Stavrat, actor la Teatrul „Vasile Alexandri” din Bălți și spectacolului „Capra cu trei iezi”, jucat de către actorii Teatrului „Licurici”.

Spectacolului „Autobuzul” jucat la Teatrul „S Ulițî Roz” i-a fost decernat premiul „Eugenia Todorașcu”. Actorul Teatrului „A.P. Cehov” Valeriu Braga a primit premiul „Petru Baracci”. Doina Nimijan, actriță la Teatrul „Licurici” a primit premiul „Titus Jucov”. Premiul „Eugeniu Ureche” a mers către Ioan Paulencu, solist la TNOB „Maria Bieșu”. Academicianul Mihai Cimpoi a primit premiul „Leonid Cemortan”, iar directorul Teatrului „Luceafărul” Boris Focșa – premiul „Alexandru Fedico”.

Premiul concursului de dramaturgie a fost câștigat de poeta Irina Nechit. Oamenii din culisele teatrelor au fost selectați: Valentina Colosenco, machioză la TNOB „Maria Bieșu”, Angela Gherman, șef secție recuzită din cadrul Teatrului „V. Alecsandri” din Bălți și Tatiana Macovenco, de la Teatrul „Licurici”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău