Gala Studenților Originari din R.Moldova | Tinerii care fac studii în străinătate sunt îndemnați să participe

  • 07 Octombrie 2018 11:33
Gala Studenților Originari din R.Moldova | Tinerii care fac studii în străinătate sunt îndemnați să participe

Studenții moldoveni care își fac studiile la universități internaționale și au rezultate remarcabile la învățătură sunt îndemnați să participe la concursul Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a VI-a.

Până pe 5 noiembrie, doritorii se pot înregistra pe site-ul www.galastudentilor.md, transmite IPN.

Pentru prima dată în istoria concursului, sunt eligibili pentru participare și studenții care învață la o universitate din Republica Moldova, dar au finalizat programul de schimb international Erasmus în anul academic 2017-2018 sau momentan sunt înscriși într-un asemenea program de mobilitate academică. Organizatorii spun că experiența de a fi student acasă este importantă și trebuie valorificată.

La fel pentru prima dată în istoria concursului, vor fi premiați studenții care studiază la arte.

Pentru fiecare categorie, vor fi aleși între doi și zece câștigători. De asemenea, toți participanții vor fi înscriși în concursul pentru marele premiu – Studentul Anului.

La concurs sunt indemnați să participe și studenții care au absolvit deja o universitate străină, dar întorcându-se acasă s-au implicat în diferite proiecte sociale. Urmează să fie selectați trei câștigători pe baza rezultatelor deosebite întreprinse în Republica Moldova, după finalizarea studiilor studiilor în străinătate.

Dosarele de participare vor fi examinate în perioada 6 noiembrie-3 decembrie, iar Gala Laureaților este anunțată pentru sfârșitul lunii decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău