Gala Premiilor Radio România Cultural | Distincții speciale pentru Tamara Buciuceanu-Botez, Universitatea din Cluj și Filarmonica ''Enescu''

  • 26 Februarie 2018 23:14
Gala Premiilor Radio România Cultural | Distincții speciale pentru Tamara Buciuceanu-Botez, Universitatea din Cluj și Filarmonica ''Enescu''

Cele trei distincții speciale ale Galei Premiilor Radio România Cultural vor fi acordate în acest an actriței Tamara Buciuceanu-Botez, Universității Babeș-Bolyai și Filarmonicii ''George Enescu''.

Evenimentul va avea loc pe 19 martie, de la ora 19,00, la Teatrul Odeon din București, informează Radio România Cultural.

"Celor trei premii speciale li se vor adăuga alte opt categorii de premii pentru cele mai importante realizări culturale ale anului 2017. Aceste categorii sunt: film, teatru, literatură, educație, știință, muzică, arte vizuale și implicare civică", arată sursa citată.

Astfel, premiul "Radio România 90" îi va fi acordat actriței Tamara Buciuceanu-Botez, "figură reprezentativă a Teatrului Național Radiofonic, o voce de patrimoniu a tezaurului cultural" al Radio România.

"Tamara Buciuceanu-Botez, cu un an mai mică decât Radio România, a definit excelența în teatru, radio, televiziune și cinematografie, prin roluri rămase pentru multă vreme în memoria colectivă a națiunii noastre", precizează organizatorii.

Premiul "Centenar" va fi oferit Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, "pentru modalitatea exemplară în care își îndeplinește misiunea didactică și de cercetare într-un orizont multicultural și multilingvistic", continuând tradițiile unei școli ardelene de elită.

Premiul "Excelența în cultură" va reveni Filarmonicii ''George Enescu''.

"Fondată în urmă cu un secol și jumătate, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale și popularizării capodoperelor muzicii clasice. De un secol și jumătate, Filarmonica 'George Enescu' este scena cea mai râvnită și vârful de lance al artei muzicale din România", menționează sursa citată.

A XVIII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural este un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon, fiind finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău